Nie chciałem zakładać nowego posta żeby nie zaśmiecać wiec piszę tu swoją dietę.Diete załatwiłem w Odżywianiu, was pytam o suplementy ale najpierw dieta. Zapotrzebowanie to 134g białka(1,7g /kg masy ciała) 474 ww(6g/kg masy) i 119g tłuszczy (1,5g/kg masy ciała) Śniadanie (godzina około 7.00) Mleko zaw. tł 0,5% 400g Musli tropikalne 120g Oliwa [...]
Witam Tak naprawdę wszystko zależy od Twojego zapotrzebowania kalorycznego i tego ile z dziennej puli spożyjesz w ciągu dnia. Po treningu należałoby zjeśc tyle, by uzupełnić wszystkie brakujące kcal. Tutaj sprawa jest akurat bardzo prosta. Jeśli znasz już swoje zapotrzebowanie to w okresie budowania masy najczesciej dorzucasz do niego kolejną [...]
"Tluszcze jednonienasycone maja stanowic wiekszosc" by domer Jakieś źródło? To Twoja teoria? Nie zrozumcie mnie źle, ja nie chcę na nikogo "najeżdżać", chodzi o to, że każdy z nas może sformułować jakąś teorię. Ja tak samo mogę napisać, że wielonienasycone mają stanowić większość Patrick Holford "Zasady prawidłowego [...]
Lipidy to skutek, ale nie brania trenu. Cofnijmy się do przyczyny, trojglicerydy świadczą o zatłuszczeniu wątroby, a wysoki cukier to potwierdza. Robiąc LC na trenie sp******iles sobie wrażliwość insulinowa. Zostaw te lipidy na razie, wrzuć metforminę nawet 500 mg do każdego posiłku na początek (zakladam 5x,wyczujesz ile Co będzie trzeba), [...]
Ludzie często mają różnego rodzaju pytania, które ich trapią i nie pozwalają skupić się na danej czynności, nie wiedząc o niej pewnych podstaw. Szczególnie ma to miejsce, gdy chcemy coś przeliczyć w różnych jednostkach. Jest tego tyle, że nie każdy potrafi przeliczać różnego rodzaju jednostki. Podobnie jest w Twoim przypadku. Zanim wyjaśnimy to, [...]
Cześć! Przede wszystkim jak zacząłeś dbać o swoje ciało na siłowni, to warto również zadbać o nie spożywając odpowiednią ilość kalorii, pochodzącą z wartościowych jak najmniej przetworzonych źródeł. Rozpocznij od obliczenia ile kalorii potrzebujesz, tutaj masz link do wzoru -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto [...]
Jak zapotrzebowanie masz 3350 to dodaj do tego 300 kcal ( o ile dotychczas jadłeś mniej więcej na poziomie tych 3300, bo jeśli jadłeś np. 2000, to trzeba dokładać stopniowo). To nie działa tak, że im większa nadwyżka kcal, tym więcej masy mięśniowej przybywa. Makro rozłóż w g na kg masy ciała, nie procentowo, czyli białka od 1,5-2 g, tłuszcze 1 g, [...]
Dobrze dobrana dieta jest niezmiernie istotna nie tylko w uzyskaniu lepszej sylwetki, ale również w utrzymaniu zdrowia przez wiele lat. Dlatego też warto przyłożyć się do niej i trzymać założeń na tyle, ile będzie to możliwe. Warto mieć na uwadze to, że odstępstwo od diety raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzi. Ważny jest jej ogół, a nie jeden [...]
Cześć! Z tego co opisałaś Twój plan treningowy jest bardzo ubogi. Powinnaś zacząć trenować całe ciało. Ramiona, obręcz barkową, klatką piersiową, plecy, nogi. Dobrym pomysłem będzie wykorzystanie planu FBW, w którym będziesz trenować całe ciało na każdym treningu na przykład w poniedziałek, środę i piątek. W dni bez treningu możesz robic [...]
Cześć! Przede wszystkim należy wiedzieć ile jeść. Polecam skorzystać z poniższego kalkulatora. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny [...]
Głód jest częstym gościem w sytuacji, gdy redukujemy tkankę tłuszczową w naszym organizmie. Często wynika to z błędów żywieniowych i spożywania zbyt małej ilości kalorii. W innych sytuacjach problem dotyczy przyzwyczajeń żywieniowych. Osoby, które ogólnie jedzą sporo kalorii i duże posiłki pod względem objętości, będąc w czasie budowania masy [...]
Tu Jeszcze raz ładnie opisane bo tamtego nie mogę edytować Płeć :Mężczyzna Wiek :28 lat Waga :85 Wzrost :186 Cel treningowy : kształtowanie sylwetki Staż treningowy na siłowni :od 1 września Uprawiane inne sporty : jazda na łyżwach hobbystyczne Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : full siłownia Dieta : staram się [...]
Cześć! Przede wszystkim musisz wiedzieć ile powinieneś spożywać kalorii. Zachęcam do zerknięcia poniżej: Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze [...]
No ok tylko nie wiem jeszcze o ile zwiększyć tłuszcze a zmniejszyć białko, powiedzmy ze obniżę z 4posilkow po 50gram mięsa, czyli jakieś 40gram białka dające 160kcal i dołożyć w te miejsca tłuszczu na 160kcal?
Cześć! Jeżeli chcesz się upewnić ile kalorii potrzebujesz możesz skorzystać z poniższego kalkulatora: Następnie dobrym pomysłem będzie podzielenie kalorii w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny [...]
Cześć! Na samym początku redukcji powinieneś zadbać o to by wiedzieć ile kalorii powinieneś spożywać aby poprawnie wykonać tę redukcję. Zerknij proszę na artykuł poniżej: I odejmować kalorie dopiero wtedy gdy masz stagnację wagi przez kilka dni. Straciłeś w miesiąc 10kg, to bardzo dużo i niezdrowo. Powinieneś celować w utratę 0,5kg na tydzień, [...]
Cześć! Na samym początku to oblicz ile potrzebujesz kalorii, tutaj znajdziesz wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki [...]
Cześć! Jeżeli waga nie idzie, to warto sprawdzić na nowo ile kalorii potrzebujesz i dodać: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
Każdy element mięsa, czy określona ryba, np. łosoś, karkówka, czy jakiś element wołowiny może mieć różne ilości tłuszczów. Tak sam jak oni człowieka, ilość tkanki tłuszczowej u zwierząt może być różna. Niestety nie jesteśmy w stanie w 100 procentach stwierdzić ile dokładnie będzie miał określony kawałek, który akurat zakupiłeś. Najlepszym [...]